top of page
047A3151.jpg

Echografie

Musculoskeletale echografie (MSU) geeft een aanvullend inzicht bij het onderzoek en de evaluatie van uw klachten. Het oordeel wordt betrouwbaarder, waardoor wij nóg betere keuzes kunnen maken voor uw behandelplan. Echografie kan twijfel wegnemen en het beleid van de behandeling optimaliseren.

Deze technieken wordt toegepast voor beoordelingen van peesklachten en spierklachten van de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/achillespees. Spierscheuren, zoals bijvoorbeeld een zweepslag, kunnen ook prima worden beoordeeld en gevolgd in herstel.

Bij onderzoek en de evaluatie van uw klachten wordt echografie als extra hulpmiddel ingezet om een nauwkeurige diagnose te kunnen stellen. Indicatiegebieden en pathologieën zijn:

  • Spieren: scheuren, littekens, kalkneerslag

  • Pezen: peesontstekingen, scheuren, kalkneerslag, (sub-)luxatie

  • Slijmbeurzen: slijmbeursontsteking en/of verkalking

  • Gewrichtsbanden: verstuikingen, scheuren (deels of geheel), ontsteking, verkalking

  • Gewrichtskapsel: kapselontsteking, scheurtjes, verdikking, verkalking

  • Kraakbeen: gewrichtsslijtage, defecten (deels zichtbaar)

Wat is echografie?

De fysiotherapeut maakt met deze onderzoeksoptie gebruik van hoog frequente geluidsgolven, die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn. De geluidsgolven worden het lichaam ingezonden door een transducer (kleine scanner) direct op de huid te plaatsen. Om het geluid goed te kunnen ontvangen en uit te zenden zit er gel tussen de transducer en de huid. Het uitgezonden geluid wordt door de organen in het lichaam teruggekaatst (echo) naar de transducer. Het teruggekaatste geluid wordt door de computer omgezet in grijstinten als beeld op de monitor.

Administratie-profiel.jpg

Afspraak maken

Wil jij meer weten of een afspraak maken laat dan jouw gegevens achter op het aanmeldformulier en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kunt ook bellen naar 050-3182164 of mailen naar receptie@medisupport.nl

Echo therapeut

Philipp-Albert-profiel.jpg

Philipp Albert

Fysiotherapeut | shockwavetherapiespecialist en msu echografie

Vitaliteit

Een gezonde leefstijl wordt steeds belangrijker en daar willen wij graag aan bijdragen. Door middel van ons beweegaanbod willen wij je helpen om jouw fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, zodat je lekkerder in je vel zit.

bottom of page