top of page
047A4127.jpg

Rixt Yintema

Algemene fysiotherapie 

Sinds 2021 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Sinds september 2021 ben ik in dienst gekomen van Medisupport.

Achtergrond

Op het gebied van fysiotherapie ligt mij interesse bij rugklachten en sport gerelateerde klachten. Tijdens het traject van een (sport)blessure zie ik het als mijn taak om de patiënt te begeleiden naar zijn eigen geformuleerde doel en te werken aan een spoedig herstel. In mijn optiek is één van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle behandeling het aanreiken van handvaten, waardoor er ook na het traject op de lange termijn verbetering mogelijk is.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in Manuele therapie Marsman. Manuele therapie Marsman is bedoeld voor iedereen met klachten aan de wervelkolom of gewrichten. Hieronder wordt een verminderde beweeglijkheid of pijn in de rug of andere gewrichten verstaan. Het is een rustige manier van mobiliseren en richt zich op het omliggende kapsel, banden en spieren.

 

De methode manuele therapie Marsman kijkt individueel naar ieder mens.  Er wordt van uit gegaan dat de wervelkolom is in te delen in zes verschillende typen. Afhankelijk van welk type je hebt, heeft je lichaam een bepaalde bewegingsvoorkeur. Middels eenvoudige testen wordt er aan de hand van houdings- en beweegkenmerken een type diagnose gemaakt. De behandeling bestaat vervolgens uit een passieve mobilisatie van de bewegingsbeperkingen.

 

Ik zorg ervoor dat er een beter inzicht wordt gegeven in je eigen bewegingsvoorkeur en houding. Door kleine aanpassingen te maken in het dagelijks leven zullen de klachten afnemen en voorkomen dat deze in de toekomst terugkomen.

bottom of page