Rugscholing

  • Beschikbaar op de volgende locaties
  • Medisupport
    Turfsingel 17 Groningen
  • Ter Borch
    Borchsingel 33b Eelderwolde
Ter Borch: Woensdag 19.00-20.00 uur
Turfsingel 17: Maandag 19.00- 20.00 uur
Tarief: 12,50 euro per keer

Oefenprogramma voor mensen met nek/rugklachten

rugtriathlon010   rugtriathlon008   rugtriathlon004

Nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende lichamelijke klachten, waarmee mensen naar de fysiotherapeut gaan. Bij mensen met deze klachten zijn het vaak de dieper gelegen spieren, welke zorgen voor de lokale stabiliteit, die zwak of inactief zijn. Hierdoor zullen de grote, oppervlakkig gelegen spieren deze stabiliserende functie overnemen. Hierdoor ontstaat er vaak een tè hoge spierspanning waardoor juist deze spieren de pijnklachten geven en de bewegelijkheid van de wervelkolom zal af nemen.

Bij 35% van de mensen die eens nek- of rugklachten heeft gehad, komen deze klachten terug. Het is daarom van belang om deze klachten op een effectieve manier te behandelen. Hierbij is het essentieel dat niet alleen op pijnniveau behandeld  wordt, maar ook aandacht wordt besteed aan het   creëren van een grotere beweeglijkheid en stabiliteit, om terugval en herhaling van klachten te voorkomen. Hiervoor hebben wij naast de reguliere behandelingen een oefenprogramma ontwikkeld om de lokale stabiliteit, beweeglijkheid en kracht van de kleine, dieper gelegen spieren te verbeteren. Dit oefenprogramma wordt uitgevoerd in groepen van zes tot acht  personen die op elk moment en niveau in kunnen stappen. Wanneer u goed verzekerd bent, heeft u wellicht ook recht op een vergoeding door uw zorgverzekeraar, overleg dit met uw fysiotherapeut.

Heeft u regelmatig last van nek- of rugklachten? Of kent u iemand met deze klachten? Vraag dan meer informatie op bij een van de medewerkers.

Tarief:

Medisupport lidmaatschap: 4 keer trainen €45
Zonder lidmaatschap: 4 keer trainen €50

 

Meer informatie over ons lidmaatschap is te vinden op:

Aanmelden voor lidmaatschap

Rugscholing

Vul het formulier in om je aan te melden.
Telefonisch aanmelden kan ook:
Bel 050-3182164.