Sportfysiotherapie

SportFysiotherapie

  •  Revalidatie en training
  • Behandeling blessures
  • Ervaring met topsporters
  • Onverzekerd ook voordelig
  • Breed pakket behandelingen

Bekijk het aanbod

Blessure behandeling en revalidatie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Ook speelt de sportfysiotherapeut een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Training en voorbereiding op een sportprestatie

Bereid je je voor op een sportprestatie? Wil je bijvoorbeeld een snelle 10 km gaan lopen en weet je niet hoe je je zonder blessures of met het juiste trainingsprogramma kan voorbereiden? Medisupport helpt je met een verantwoord trainingsprogramma, revalidatieschema of behandelplan.

Beweegprogramma’s

Medisupport biedt beweeg- en oefenprogramma’s voor mensen die momenteel niet of te weinig sporten of bewegen. Welk beweegprogramma is geschikt voor jou? Wat kun je doen met de (chronische) aandoening of beperking die je hebt?

Behandelen is begrijpen

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij/zij ook hoe belangrijk de sport voor je is. Dat ziet je terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij/zij voor je maakt. Alleen als je de klacht of blessure begrijpt kun je deze behandelen.

Erkend Sportfysiotherapeut

Medisupport biedt sportfysiotherapie tot op het hoogste niveau. Erkend sportfysiotherapeut en geschoold in de aanvullende masteropleiding sportfysiotherapie. Deze masteropleiding is geïnitieerd door de Nederlandse vereniging voor Fysiotherapeuten in de sportgezondheidszorg (www.nvfs.fysionet.nl) in samenwerking met NOC*NSF en de Hogeschool van Utrecht. Binnen Medisupport zijn meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam, zij  behandelen zowel individuele sporters als sportteams.

De behandeling die goed voor je is

Er zijn verschillende therapievormen die ingezet kunnen worden, als oefenprogramma’s voor thuis of binnen de sportschool, aquajoggen, revalidatie op het veld, het aanmeten van braces en natuurlijk de behandeling op de behandelbank indien nodig. We trainen sportspecifiek en functioneel, zodat je weer kunt herstellen tot op jouw oorspronkelijke niveau of hoger.

Sportfysio aanbod

logo_topsportnoordMedisupport is aangesloten bij Topsport Noord. www.topsportnoord.nl

Sporters en clubs