top of page

Wouter Silvis

Fysiotherapeut, Manueel therapeut

Mijn kijk op jou als cliënt en je lichamelijk herstel is breed, zo neem ik zaken zoals slaap, voeding en stress ook mee in je herstelplan. Mijn motto hierbij is: ‘it’s the pieces that make the puzzle’. Het is telkens weer een puzzel die opgelost kan worden en dat doe ik graag samen met jou!

Achtergrond

In 1990 ben ik in het pittoreske Hasselt geboren en op mijn 12e zijn we verhuisd naar de groene Kop van Overijssel, vlakbij Steenwijk. Maar toen ik voor mijn studie fysiotherapie verhuisde naar Groningen was ik snel om, wat een heerlijke stad! Samen met mijn vrouw woon ik nog altijd in Grunn. Het grappige is dat ik via haar bij Medisupport terecht ben gekomen, Rosanne was de eerste stagiaire van Marsha!
Voor ik hier kwam werken, heb ik ruime ervaring in verschillende settingen en met vele doelgroepen. Onder andere in Beatrixoord, binnen de pijnrevalidatie en in twee grotere praktijken in het Ommeland, waar ik me heb toegelegd op de manuele therapie.
Het leukst aan mijn werk bij Medisupport vind ik de afwisseling, het zien van heel veel verschillende mensen en ze weer verder helpen in hun herstel. Wanneer het bij mijn niet (volledig) lukt, help ik actief mee om in m’n netwerk een geschikte plek te vinden.
Naast mijn werk bij Medisupport geef ik met veel plezier les aan studenten manuele therapie en ben ik betrokken bij onze beroepsgroep, het KNGF. Ook ben ik zelfstandig actief binnen ‘Lichaamswijzer’ en betrokken bij een praktijk breed project voor Vitaliteit. Verder ga ik graag de natuur in, doe ik aan beachvolleybal en lees ik graag een boek. Ook ben ik sinds een paar jaar aan het houtbewerken.

Uitdaging in mijn werk

Als manueel therapeut heb ik me toegelegd op het specialistisch behandelen van klachten aan het lichaam. In de praktijk zie ik voornamelijk mensen met nek- schouder- en hoofdpijn, duizeligheid, rug- en kaakklachten, ook wanneer ze elders uitbehandeld zijn. Ik vind het dan ook leuk om collega's te ondersteunen die vragen hebben over cliënten en intercollegiaal samen te werken.
Het boeiende aan mijn werk vind ik het om de behandeling op jou als persoon af te stemmen, jij bent immers de expert als het om jouw lichaam gaat!

Opleiding, onderlegd in;
- Algemene fysiotherapie (Hanzehogeschool, Groningen)
- Master manueel therapeut (Musculoskeletale Revalidatie, Nijmegen)
- Diverse cursussen over duizeligheid (o.a. Epley manoeuvre bij BPPD)
- Interdisciplinaire benadering bij chronische pijn (Beatrixoord, UMCG)
- Kaakklachten
- Werken op haptonomische basis
- Stagebegeleider voor Master Manuele Therapie
- Spreker bij congressen en vakinhoudelijke lezingen
- Deelnemer Rugnetwerk Noord (RNN, Martini Ziekenhuis)
- Docent Master Musculoskeletale Revalidatie

bottom of page