top of page

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een doeltreffende behandelvorm voor mensen met chronische peesklachten of peesaanhechtingsproblemen, zoals bijvoorbeeld: hielspoor, tennisarm (ook wel tenniselleboog of epicondylitis lateralis), springersknie (jumpersknee) of achillespees klachten. Indien nodig wordt deze behandeling gecombineerd met een begeleid specifiek oefen-.trainingsprogramma. Met deze combinatie van therapieën kunt u snel weer pijnvrij bewegen en sporten.

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronische peesklachten lijden en die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes enz. geprobeerd? Keerde uw klachten en de pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen?

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Chronische peesklachten worden vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Shockwave behandeling wordt o.a. toegepast bij de volgende chronische peesontstekingen:
• Hielspoor
• Kniepees klachten (jumpersknee)
• Scheenbeenvliesklachten (shinsplints)
• Achillespeesklachten
• Schouderklachten
• Tenniselleboog (epicondylitis)
• Golverselleboog

Twee vormen van shockwave

Er zijn twee vormen van shockwave welke in onze praktijk worden toegepast, de radiale shockwave en (RSWT) de gefocusseerde shockwave (FSWT). Beide technieken werken even goed, maar hebben een ander toepassingsgebied. Wij beschikken over beide apparatuur en kan per klacht beoordelen welk toestel beter geschikt is voor u.


Gefocusseerde shockwave therapie (FSWT)

Wordt geschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan bij FSWT de oorzaak van de pijn worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies.

Radiale shockwave (RSWT)

Bij apparaten met radiale shockwave wordt de energie over een groot oppervlak verdeeld. Deze apparaten produceren een laag tot middelhoog energie niveau. Pneumatisch gegenereerde akoestische impulsen (shockwaves) worden over een groot oppervlak diep in het lichaam gebracht met behulp van een vrij te bewegen behandelpistool. Deze impulsen bestrijken de volledige pijnzone. Er wordt een therapeutische shockwave gegenereerd op het ogenblik dat een inwendig projectiel, via pneumatische impulsen op topsnelheid gebracht, de eindplaat van het behandelpistool raakt. Via direct contact met het huidoppervlak deint deze shockwave verder uit in de pijnlijke zone en heeft hier een therapeutische werking.


Shockwave vergoeding/ kosten

Vergoeding zorgverzekeraars

Shockwave therapie is een onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling en zal daarom gedeclareerd worden als fysiotherapeutische behandeling. Er worden verder geen extra kosten in rekening gebracht. De vergoeding hangt dus af van uw verzekering of u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie.

Fysiotherapieverzekerden

Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt de shockwave behandeling aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen, er wordt 25-30 minuten per behandeling ingepland. Diagnostiek en evaluatie wordt gedaan door middel van echografie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het optimale behandelresultaat bereikt wordt bij 4 tot 6 behandelingen.

Indien bij de eerste contact blijkt dat uw aandoening niet in aanmerking komt om met shockwave te behandelen zal alleen de zitting fysiotherapie in rekening gebracht worden.

Bezoek ook onze site: shockwavetherapiegroningen.nl voor meer informatie over shockwave therapie, behandelwijze en vergoeding. Wij zijn aangesloten bij het landelijk netwerk voor shockwavetherapie Impuls.

Shockwave therapeut

Marsha Westerhof

Marsha Westerhof

Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Revalidatie, Dry needling specialist

Wouter Westerhoff

Wouter Westerhoff

Fysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut, Dry needling specialist, Medisch personal trainer

Karin Schemkes

Karin Schemkes

Fysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut

Emma Doornbos

Emma Doornbos

Manueel therapeut, Fysiotherapeut, Dry needling specialist

Tessa Bolhuis

Tessa Bolhuis

Fysiotherapeut, Oncologie fysiotherapeut

Philipp Albert

Philipp Albert

Fysiotherapeut, Shockwavetherapie specialist, Msu echografie

Rixt Yntema

Rixt Yntema

Fysiotherapeut

Thijs Veenstra

Thijs Veenstra

Fysiotherapeut, Hardloop analyse

Jelle Wetterauw

Jelle Wetterauw

Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut

Thijs Alkema

Thijs Alkema

Fysiotherapeut, Dry needling specialist, MC kensie

Simon Klazinga

Simon Klazinga

Fysiotherapeut, Personal trainer

Ingrid Knollema

Ingrid Knollema

Fysiotherapeut, Shockwavetherapie specialist, EPTE specialist

medisupport-s2_27.jpg

Plan een afspraak

Wil je snel terecht? Plan direct een afspraak online of vul het aanmeldformulier in. 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel naar 050-3182164 of mail naar receptie@medisupport.nl.

bottom of page