top of page

Marsha Westerhof

Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Revalidatie, Dry needling specialist

Hallo ik ben Marsha, ik ben in Assen geboren, veel te vroeg geboren en dus in het ziekenhuis van Assen, vervolgens lekker bij mijn ouders in het Groningse Zevenhuizen opgegroeid.
Ik ben dus vanaf de geboorte al enthousiast, wilde graag leven en ben nog steeds iemand die graag vele dingen tegelijk doet, je leeft maar 1 keer, al ben ik inmiddels al een tijdje een veertig plusser…
Ik ben sinds 2001 als fysiotherapeut bij Medisupport aan het werk en sinds 2011 mede eigenaar van onze mooie praktijk. Mijn passie in het leven is sport; sport kijken, zelf sporten, sport analyseren en sporters behandelen. Daarnaast lees ik graag een boek, het liefst in het zonnetje met een lekker wit wijntje erbij.

Achtergrond

​Naast mijn werkzaamheden voor fysiotherapie Medisupport werk ik ook voor de Nederlandse Atletiekunie. Ik begeleid atleten in preventie van blessures, trainingen, behandelingen en reis mee naar trainingsstages en toernooien als Europese- en Wereldkampioenschappen atletiek. Ik begeleid sporters uit diverse sporten; als volleybal, voetbal, handbal, atletiek, turnen, tennis, rugby, squash en crossfit, gewichtheffen en fitness. Ik help deze sporters als fysiotherapeut, maar maak ook trainingsschema’s om op (sport)prestatie niveau beter te worden​​.
Vanuit mijn werk met sporters heb ik veel ervaring in de behandeling van knie, enkel en
schouders. Ook begeleid ik veel postoperatieve trajecten, met name knierevalidatie.
Ook second opinions uitvoeren vind ik erg leuk, mensen helpen die al langer vastlopen met blessures of aandoeningen. Maar nog beter is het voorkomen van blessures. De laatste jaren ligt daar mijn passie; het screenen van een lichaam, maar ook de mentale toestand van iemand en kijken waar het uit balans is. Dit doe ik door middel van een sportscreening bij (top)sporters, we doen samen een aantal testen en je krijgt nadien een verslag van de testen en een verbeterplan!

Uitdaging in mijn werk

Ik vind het erg interessant om een goede diagnose te stellen, om alle puzzelstukjes bij elkaar te zoeken bij al langer bestaande klachten, om mensen te kunnen laten functioneren ondanks beperkingen en/of klachten. Zoeken naar wat wel kan! Ik heb veel verschillende behandeltechnieken die ik uit verschillende opleidingen en ervaring heb geleerd en ik vind het erg leuk om in de behandelingen de technieken toe te passen die het beste zijn om het doel van de cliënt te bereiken.

Opleiding, onderlegd in;
- Algemene fysiotherapie
- Master sportfysiotherapie Utrecht
- Cyriax (orthomanueel therapie)
- Kinesiotaping/ Medical taping
- Dry needling
- Stenvers en Cools schoudermobilisatie
- Revalidatie bij peesblessures
- Cursus gewichtheffen/krachttrainer
- Basis echografie
- Epte

bottom of page