top of page

Rixt Yntema

Fysiotherapeut

Mijn naam is Rixt IJntema en ik mag mijzelf al enkele jaren fysiotherapeut noemen bij Medisupport. Ik ben geboren en getogen in Friesland, maar Groningen heeft toch ook wel een plekje in mijn hart gekregen. In mijn vrije tijd sport ik veel, waaronder wielrennen en krachttraining. Ook sta ik graag in de keuken om te bakken.
Mijn avontuur bij Medisupport is begonnen via een waarneming en hier werk ik nog steeds met veel plezier.

Achtergrond

Elk lichaam is anders en daarmee uniek! Door mijn expertise op het gebied van het bewegingsapparaat kijken we samen naar het complete plaatje. Op deze manier zorg ik ervoor dat er een beter inzicht wordt gegeven in je eigen bewegingsvoorkeur en houding. Door kleine aanpassingen te maken in het dagelijks leven zullen de klachten afnemen en voorkomen dat deze in de toekomst terugkomen.

Uitdaging in mijn werk

Ik heb affiniteit met (lage) rug, nek en schouderklachten. Daarnaast help ik u ook graag verder met sportblessures aan de knie of enkel. Wervelkolom gerelateerde klachten behandel ik volgens de methode Marsman. Dit is bedoeld voor iedereen met klachten aan de wervelkolom of gewrichten. Hieronder wordt een verminderde beweeglijkheid of pijn in de rug of andere gewrichten verstaan. Het is een rustige manier van mobiliseren en richt zich op het omliggende kapsel, banden en spieren.

Opleiding, onderlegd in:
- Algemene fysiotherapie
- Methode Marsman
- Lid Schoudernetwerk Noord
-cursus kaakproblemen i.o.

bottom of page