top of page

Thijs Alkema

Fysiotherapeut, Dry needling specialist, MC kensie

Mijn naam is Thijs Alkema, geboren en getogen Groninger uit het jaar 1993. Ik kom uit een echte ‘zorgfamilie’, waardoor werken in de gezondheidszorg mij met de paplepel is ingegoten. Faciliteren in iemands bewegend functioneren vind ik een groot goed. Er is niets mooier, wanneer iemand door een klacht of kwaal somber binnenkomt, deze persoon met een lach te zien vertrekken. Hierin met jou als patiënt samen voor te gaan is mooi en dankbaar werk. Kom langs en ik help je graag! Sinds 7 jaar ken ik mijn plaats in de fysiotherapie en heb ik op verschillende plaatsen gewerkt in Groningen, Friesland en Drenthe.

Achtergrond

Toen mijn voormalige baas in 2022 kenbaar maakte te gaan emigreren naar Frankrijk, besloot ik terug te gaan naar Groningen. Via een vriendin kwam ik in contact met Marsha, waardoor ik in maart 2022 kon beginnen bij Medisupport. Wat bij mij hierin de doorslag gaf is de persoonlijke benadering van omgang met patiënten. Jij als persoon wil op eigen, gewenste manier gehoord en behandeld worden en het is aan ons de taak hier een goede invulling aan te geven. In mijn vrije tijd doe ik graag aan padel en krachttraining, assisteer ik bij Helpman dames 1 en ben ik regelmatig te vinden bij FC Groningen. Daarnaast spreek ik graag af met vrienden.

Uitdaging in mijn werk

Door mijn achtergrond in Dry needling, Mckenzie therapie, tapen en EPTE ben ik breed onderlegd in het behandelen van klachten van het bewegingsapparaat. Je kunt hierbij denken aan spier-, pees-, bindweefsel- en gewrichtsklachten. Daarnaast volg ik sinds september 2023 opleiding tot Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Ik hoop zo snel mogelijk het manuele team te gaan versterken.

Opleiding, onderlegd in;
- Algemene Fysiotherapie
- Manuele Therapie(i.o.)
- Dry Needling
- Mckenzie Therapie(Module A&;B; domeinen nek, bovenrug, onderrug)
- EPTE(elektrolyse t.b.v. peesklachten)
- Medical Taping

bottom of page