top of page

Thijs Veenstra

Fysiotherapeut, Hardloop analyse

Mijn naam is Thijs Veenstra en ik ben opgegroeid in Aduard, Groningen. Inmiddels woon ik al ruim 3 jaar met veel plezier in de stad en is het zo’n 5 jaar geleden dat ik voor het eerst met Medisupport in aanraking kwam. Ik begon steeds meer te trainen en door de toenemende belasting werd ik geadviseerd om eens langs de fysio te gaan. Samen met de fysio en mijn coach ben ik uiteindelijk via Groningen Atletiek bij RTC Noord Atletiek terecht gekomen en 2 jaar geleden heb ik de stap naar Team4Mijl kunnen zetten. Naast patiënt ben ik op den duur ook (inval-) trainer geweest en heb ik een jaar stage gelopen binnen Medisupport.

Achtergrond

Momenteel vind ik het nog steeds leuk om hard te lopen, maar niet meer op hetzelfde niveau. Waar je me nu echt wakker voor kunt maken is boulderen, surfen en wellicht zelfs crossfit! Eigenlijk sporten in zijn geheel, ik vind het waanzinnig leuk om te groeien en te leren in verschillende sporten. Het leukste aan mijn baan in het algemeen vind ik het overbrengen van deze passie voor sporten.Dit in de vorm van jou helpen aan een sport die bij je past of simpelweg jouw klachten meetbaar maken zodat jij weer je ding kan doen.

Uitdaging in mijn werk

Het meest boeiend binnen de fysiotherapie vind ik hoe het brein zich overal mee bemoeit. Het mysterie dat het bij zich draagt met betrekking tot pijn, maar ook bij het optrainen van knieën, schouders en andere klachten. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer je van ons een nieuwe oefening krijgt, dat je meestal in de eerste twee weken de meeste progressie boekt. Dit komt vooral doordat je neurologisch gezien leert de inspanning zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Opleiding, onderlegd in;
- Algemene fysiotherapie
- Kracht/looptrainer

bottom of page