top of page

Herstel training

Het leuke aan samen bewegen is niet alleen dat het motiveert. Je leert nieuwe mensen kennen. Mensen met hetzelfde doel als jij, namelijk fit worden of blijven. Je leert van en met elkaar. In bepaalde fasen van herstel van blessures of aandoeningen maken wij binnen Medisupport gebruik van groepstrainingen. Zo bieden wij revalidatie vanaf aquajoggen (in een zwembad revalideren) tot aan veldrevalidatie (wenden en keren met een bal).

Hersteltraining heeft als doel de belastbaarheid van het lichaam te vergroten. Je moet hierbij denken aan het trainen van conditie, spierkracht, balans en coördinatie. Revalidatie/hersteltraining kan tevens een onderdeel of verlengstuk van onze “normale” fysiotherapeutische behandelingen zijn. Wij bieden met onze revalidatietraining diverse oefen- en beweegprogramma’s aan;
• Aquajoggen
• Medische fitness
• Rugscholing
• Veldtraining
• Alles onder begeleiding van een fysiotherapeut
• Na een blessure verder trainen; dat kan bij ons, bekijk onze vitaliteitslijn

Aquajoggen

Trainen in water (aquajoggen) wordt steeds populairder, niet alleen als alternatieve training bij een blessure, maar ook als aanvullende trainingsvorm.

Het voordeel van het aquajoggen is dat er geen schokbelasting optreedt, die wel optreedt bij lopen. Juist deze schokbelasting is verantwoordelijk voor vele overbelasting klachten. Overleg met jouw fysiotherapeut of aquajoggen voor jou geschikt is. Wij zetten deze therapievorm vooral in bij de revalidatie na operaties en als alternatieve training bij sporters.


Medische fitness

De revalidatietraining in de vorm van medische fitness vindt plaats in onze oefenzaal, welke is ingericht om op een verantwoorde manier, optimaal jouw lichaam te kunnen trainen. Onder deskundige begeleiding van één van onze fysiotherapeuten train je hier individueel of in kleine groepen, met een oefen- of beweegprogramma dat speciaal voor jou is opgesteld. Vanzelfsprekend wordt er tijdens het opstellen van jouw programma rekening gehouden met de beperkingen die je klacht of aandoening(en) met zich meebrengen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om bij ons te trainen.


Nek- en rugklachten

Nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende lichamelijke klachten, waarmee mensen naar de fysiotherapeut gaan. Bij mensen met deze klachten zijn het vaak de dieper gelegen spieren, welke zorgen voor de lokale stabiliteit, die zwak of inactief zijn. Hierdoor zullen de grote, oppervlakkig gelegen spieren deze stabiliserende functie overnemen. Hierdoor ontstaat er vaak een tè hoge spierspanning waardoor juist deze spieren de pijnklachten geven en de bewegelijkheid van de wervelkolom zal af nemen.


Nek- en rugklachten behandelen

Bij 35% van de mensen die eens nek- of rugklachten heeft gehad, komen deze klachten terug. Het is daarom van belang om deze klachten op een effectieve manier te behandelen. Hiervoor hebben wij naast de reguliere behandelingen een oefenprogramma ontwikkeld om de lokale stabiliteit, beweeglijkheid en kracht van de
kleine, dieper gelegen spieren te verbeteren. Dit oefenprogramma wordt uitgevoerd in groepen van zes tot acht personen die op elk moment en niveau in kunnen stappen.

Veldrevalidatie

Onder begeleiding van een fysiotherapeut maak jij de laatste stappen om weer terug te keren in je oude sport.  Je kunt heel sterk zijn met krachtoefeningen, heel stabiel op een oefentol, maar wat doet jouw geopereerde knie op het veld met een tegenstander en een bal erbij. Durf je nog? Is je knie ook stabiel onder vermoeidheid? Rustig weer opbouwen na overbelasting klachten in de rug of schenen, om terugslagen te voorkomen. Overleg met jouw fysiotherapeut of veldrevalidatie voor jouw geschikt is.

Herstel training therapeuten

Marsha Westerhof

Marsha Westerhof

Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, Revalidatie, Dry needling specialist

Wouter Westerhoff

Wouter Westerhoff

Fysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut, Dry needling specialist, Medisch personal trainer

Karin Schemkes

Karin Schemkes

Fysiotherapeut, Arbeidsfysiotherapeut

Emma Doornbos

Emma Doornbos

Manueel therapeut, Fysiotherapeut, Dry needling specialist

Tessa Bolhuis

Tessa Bolhuis

Fysiotherapeut, Oncologie fysiotherapeut

Philipp Albert

Philipp Albert

Fysiotherapeut, Shockwavetherapie specialist, Msu echografie

Rixt Yntema

Rixt Yntema

Fysiotherapeut

Thijs Veenstra

Thijs Veenstra

Fysiotherapeut, Hardloop analyse

Jelle Wetterauw

Jelle Wetterauw

Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut

Thijs Alkema

Thijs Alkema

Fysiotherapeut, Dry needling specialist, MC kensie

Simon Klazinga

Simon Klazinga

Fysiotherapeut, Personal trainer

Ingrid Knollema

Ingrid Knollema

Fysiotherapeut, Shockwavetherapie specialist, EPTE specialist

medisupport-s2_27.jpg

Plan een afspraak

Wil je snel terecht? Plan direct een afspraak online of vul het aanmeldformulier in. 

Heb je een vraag of wil je meer weten? Bel naar 050-3182164 of mail naar receptie@medisupport.nl.

bottom of page